Lilian Munk Rösing - Anna Anchers rum
Lilian Munk Rösing - Anna Anchers rum

Om denne begivenhed

Tid
17:00 - 19:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Tinghuset - Salen
Algade 8
4660 Store Heddinge
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

Anna Anchers rum

02.10.20
Foredrag ved Lilian Munk Rösing.

Kulturloftet Stevns og Stevns Bibliotekerne har inviteret Lilian Munk Rösing til at holde foredrag og præsentere sin anmelderroste bog om Anna Ancher.

Lilian Munk Rösing er litteraturlektor ved Københavns Universitet og litteraturkritiker ved dagbladet Politiken.

Ideen om foredraget er opstået sammen med Stevns Teaterforening, som har forestillingen ’Annas Verden’ med Det flydende Teater den 23. september 2020. 

Foredraget handler om at få sit eget rum. Og om at “lære at se”. Det handler om farver. Det handler om, hvordan Anna Ancher formår at indfange lyset stofligt, med tyk farve og grove penselstrøg. Hvordan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte. Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er portrætter af kunstneren. Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum, mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres.

Rösing betragter Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af skagensmalere, og den, i hvis værker dens vilde energi i højeste grad blev koncentreret til et malerisk nybrud.

Anna Ancher-udstillingen genåbner på Statens Museum for Kunst  fra den 4. november 2020 til den 31. januar 2021. Den første udstilling var i foråret 2020. Anmelderne kaldte udstillingen ”årets største” og ”verdensklasse”.

Links:

Tags

Materialer