Om denne begivenhed

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Lokale
Salen
Målgruppe
Voksne
Foredrag & debat

Bioaktive stoffer i kosten - Foredrag med Ole Vang.

25.04.24
Kan vi hindre livsstilssygdomme, hvis blot vi spiser masser af broccoli eller hvidløg? Foredrag i samarbejde med Forskningens Døgn.

Plantebaseret kost indeholder mange forskellige stoffer, der hver især er aktive og som kan have en mulig sygdomsforebyggende effekt.

Hvem kender ikke indoler og isothiocyanater fra kålgrøntsager, eller resveratrol fra rødvin og peanuts, curumin fra gurkemeje, eller dialylsulfider fra hvidløg, for blot at nævne nogle få? Men enkeltvis har de kun en svag effekt og må forventes kun at have lille betydning i sygdomsforebyggelsen.

Det er svært at dokumentere, at livsstilsygdomme kan forebygges ved at vælge en særlig kost. Men hvad sker der, når vi undersøger effekten af flere stoffer samtidigt (som en cocktail)? Og hvad bliver den samlede effekt?

Foredraget vil også vise, hvordan blandinger af bioaktive stoffer i kosten kan påvirke helbredet.

Det er gratis at deltage - men tilmelding er nødvendig.

Vi tager nogle gange billeder og videoer i forbindelse med arrangementer, og du kan derfor indgå i billeder og videoer, hvis du deltager i arrangementerne. Du kan selvfølgelig altid sige til fotografen, at du ikke vil med på billederne. Billeder/videoer bruger vi på vores hjemmeside, facebook eller pressen, når vi fortæller om vores arbejde.