Om denne begivenhed

Tid
19:30
Pris
50 kr.
Lokalitet
Snurretoppen
Algade 32
4660 Store Heddinge
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Fejring af Dansk Teater 300 år

19.10.22
Stevns Teaterforening og Stevns Bibliotekerne inviterer til fejring i Snurretoppen

Den 23. september 1722 kl. 17 blev der for første gang sagt replikker på dansk fra scenen. Det var ikke bare teaterhistorie, men en revolution for det danske samfund. Nu blev almindelige borgeres liv synliggjort på scenen, det danske sprog blev udbredt til alle samfundslag og en egentlig dansk, litterær tradition tog sin begyndelse. Med afsæt i 300-året fejrer vi scenekunstens afgørende betydning for dansk sprog, samfund og identitet.

Stevns Teaterforening fejrer teaterkunsten, hver gang de inviterer publikum til et nyt møde med scenekunstneres forestillinger om verden.

300 års-jubilæet fejres i et samarbejde mellem Stevns Teaterforening og Stevns Bibliotekerne onsdag d. 19. oktober 2022, kl. 19.30 i Snurretoppen.

Kasper Wilton fortæller denne aften om teatrets vekselvirkning med samfundet. Som instruktør og chef for Folketeatret har Kasper et utal af forestillinger på samvittigheden, så han har gjort sig en del tanker om, hvad man egentlig skal med dét der teater.

Teaterforeningens bestyrelse bidrager med eksempler på, hvordan teater har udfoldet sig på Stevns. Som amatørteater, professionelle forestillinger på turne i skolerne og i teaterforeningens regi.

Mød din kultur, dit samfund og dig selv.

Baren er åben fra kl. 19.00.

Fejringen er landsdækkende, og om du er til amatørteater, eksperimenterende scenekunst i det offentlige rum, foretrækker store opsætninger på landsdelsscenerne, revy, musical, ballet eller børneteater – så vil der være teater for dig!

Velkommen til den nationale fejring af dansk teater og scenekunst!

Læs om de mange arrangementer.

Materialer