Om denne begivenhed

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Lokale
Mødestedet, Salen
Målgruppe
Voksne
Foredrag & debat

Forskningens døgn: God dyrevelfærd – hvad vil det egentlig sige?

27.04.23
Dyrlæge Kirstin Dahl-Pedersen fortæller om dyrevelfærd

Smør på brødet eller mælk i kaffen. De fleste danskere indtager animalske produkter i et eller andet omfang, og et stigende antal forbrugere efterspørger produkter med god dyrevelfærd - men hvordan defineres det egentlig?

God dyrevelfærd er et vidt brugt begreb - let at gå ind for, svært at være imod. Måske har du selv stået bøjet over køledisken og kigget efter ”noget med god dyrevelfærd”.

Men hvad er god dyrevelfærd? Kan man måle god dyrevelfærd? Er forbrugerne og producenterne enige? Kan man give dyrene et liv, der er værd at leve, før de skal dø?

Dette foredrag sætter fokus på emnet, og med udgangspunkt i mælkeproduktion skal vi sammen kigge nærmere på nogle af de dyrevelfærdsmæssige dilemmaer, produktionen af animalske fødevarer rummer.

Kirstin Dahl-Pedersen er uddannet dyrlæge og ansat på Københavns Universitet, hvor hun underviser på dyrlægeuddannelsen og forsker i bl.a. dyretransport. Hun interesserer sig særligt for forholdet mellem mennesker og dyr – navnligt dem vi spiser. Hun er en erfaren og passioneret forskningsformidler og har medvirket i en række radio- og tv-programmer.

Hent din gratis billet via billetknappen her på siden.
 

Vi tager nogle gange billeder og videoer i forbindelse med arrangementer, og du kan derfor indgå i billeder og videoer, hvis du deltager i arrangementerne. Du kan selvfølgelig altid sige til fotografen, at du ikke vil med på billederne. Billeder/videoer bruger vi på vores hjemmeside, facebook eller pressen, når vi fortæller om vores arbejde.

Tags

Materialer