Om denne begivenhed

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Lokale
Iværksætterhotellet
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

LGBTQ+ i litteraturen/ v. Tomas Lagermand Lundme og QueerLittDK

05.02.22
Snak til og med publikum om queer litteratur.

Mød Tomas Lagermand Lundme og QueerLittDK

Mød forfatteren Tomas Lagermand Lundme, som skriver bøger om at være bøsse – på både godt og ondt. Mød også Anne og Lasse fra bogbloggen QueerLittDK, som ved mere om regnbuelitteratur end de fleste. De fortæller om bloggen, giver gode boganbefalinger og byder på en åbenhjertet samtale om emnet, hvor alle kan være med.

Tomas Lagermand Lundme: 

Tomas Lagermand Lundme har skrevet en lang række bøger for børn, unge og voksne. Altid med et stærkt omdrejningspunkt i forfatterens eget liv. Det er bøger om ikke at passe ind. Fortællinger om at springe ud som bøsse, men også om at blive slået ned på gaden, fordi man netop er bøsse. Det er historier om selvhad, destruktiv adfærd, selvskade, angst, spiseforstyrrelser og sex i mængder, der handler om alt muligt andet end lyst. 

Lundme skriver altid en stærk og hård historie krydret med poesi og en ærlighed, der også altid er humoristisk og varm. Lundme giver i sit forfatterskab et stærkt og særligt indblik i at være dreng, fyr eller mand i en verden, hvor man må kæmpe med og mod sig selv for at finde det sted, hvor man føler, at man hører hjemme.

Siden sin litterære debut i 1998 med romanen Forhud, har Tomas Lagermand Lundme skrevet om at være bøsse - på godt og ondt. Det fortæller Lundme åbenhjertigt om i et foredrag med oplæsninger fra et stort forfatterskab og med fortællinger fra et liv, der ikke skal leves i det skjulte. Mørket fortjener ingen som sin ven. 

QueerLittDK: 

Bogbloggen QueerLittDK hylder mangfoldigheden og er dedikeret til at inspirere og udbrede kendskabet til danske forfattere og tekster, der inddrager queer-tematikker og -karakterer. Bag QueerLittDK står en flok personer, som selv identificerer sig under regnbuen og som brænder for at finde og fremme repræsentation i litteraturen. 

Besøg QueerLitt her: queerlitt.com

Materialer