Om denne begivenhed

Tid
18:45 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Livestream - Jorden og livet

27.09.22
Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden. Nu er vi mennesker i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Jorden blev dannet for 4.500 millioner år siden, sammen med resten af vores solsystem. Havene opstod muligvis allerede inden for de første par hundrede millioner år, og snart spirede det tidligste liv frem. Vi har ingen anelse om hvornår livet opstod eller hvilke processer der var i spil, men vi kan konstatere at havet myldrede med mikroorganismer for ca. 3.800 millioner år siden.

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den der kom ud af støvskyen, lige efter Solsystemets fødsel. Stort set alt hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes, spejler den udvikling som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og Solsystemets dynamik.

Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling – og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden, er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.

Forelæser: Minik Rosing, professor i geologi ved GLOBE Institute, Københavns Universitet.

Hent din gratis billet her på siden.

Her kan du se nogle ting, som Minik Rosing har skrevet.