""

Om denne begivenhed

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Lokalitet
Snurretoppen
Algade 32
4660 Store Heddinge
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Sådan er livet, habibti

17.11.20
Irakiske kvinders vilkår - fortællinger fra skønhedssalonen.

Billetter købes på Snurretoppens hjemmeside:
Køb billetter til 'Sådan er livet, Habibti'

Hver dag åbner skønhedssalonen dørene for Bagdads kvinder fra velhavende middel- og overklassefamilier, og kvinderne træder ind i omgivelser, hvor det udelukkende handler om dem og deres skønhed. 

Men virkeligheden udenfor er hele tiden til stede. Både for dem og for de kvinder, der arbejder i salonen, og som aldrig ville have råd til at træde ind ad døren som kunde.

Sanne Gram Fadel har mødt kvinderne der, hvor de har et frirum, og de har ladet hende komme med ind i deres liv. Det er blevet til en række portrætter af kvinder fra vidt forskellige sociale lag – men som deler livet i et mandsdomineret samfund. Hvad tænker de, hvordan lever de, hvad har de af muligheder, hvordan kan kvinder leve deres liv i et samfund, hvor krig, patriarkat og stramme normer sætter rammerne? Hendes bog 'Salon Bagdad' er en fortælling om kvinders vilkår i nutidens Irak - og det vil hun fortælle om denne aften.

Sanne Gram Fadel, født 1975, er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Herefter arbejdede hun som journalist på Jyllands-Posten og var fra 2007 til 2013 udsendt som korrespondent i Mellemøsten.

Med bopæl og udgangspunkt i Beirut har Sanne Gram Fadel rejst rundt i regionen og har dækket konflikter og krige i Mellemøsten, Nordafrika og Iran. Hun har rejst i Syrien flere gange og dækkede også Det Arabiske Forår i 2011. Siden 2013 har hun været bosat i Danmark og arbejder i dag som udlandsredaktør på Danmarks Radio.

Arrangement af LOF Stevns og Stevns Bibliotekerne.

Vi overholder myndighedernes retningslinjer vedrørende Covid-19.

Tags

Materialer