Læsehunden Kukka hjælper dit barn

Har dit barn brug for ekstra motivation til at læse og træne højtlæsning?

Hvad er en læsehund?

Læsehunde henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen.

Læsehunden motiverer barnet til at træne læsningen ved hjælp af tryghed og glæde.

Aktiviteten går ud på, at det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på biblioteket, her læser barnet højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutral under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Efter hver læsning er der lidt ‘hyggetid’ for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder, og nussetid.

Et læseforløb varer 30-45 min. og løber typisk over 6 uger - og barnet modtager et læsediplom den sidste gang med et billede af læsehunden og barnet sammen.

Læsehunden og dens fører (tilsammen et Læseteam) uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde.

Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en læsehund.

Hårlev bibliotek lægger rum til besøgene, men det er Foreningen Læsehunde, der styrer og koordinerer tilmeldingen: Skriv til foreningen

Du kan læse mere om Foreningen Læsehunde her

På Hårlev Bibliotek er det læsehunden Kukka, som hjælper børnene. Kukka har sin 'mor' Lone med.