Vinderen af Børnevalget 2022 er fundet

Børnene har stemt, og efter et tæt løb står det nu klart, at vinderen af årets udgave af Børnevalget er Eddie. MEN på Stevns er vi ikke helt enige...

Det er ikke kun de voksne, der den seneste tid har afholdt valg.
Siden den 11. oktober har landets børn nemlig kunnet stemme ved Børnevalget 2022 på deres lokale børnebibliotek – og nu er vinderen så fundet.

På Stevns Bibliotekerne faldt valget lidt anderledes ud end på landsplan. Så det ta'r vi først:

Star Girl vandt stort med 41 stemmer!

Øvrige stemmetal:

Betty 2
Cirkeline 11
Eddie 21
Mimbo Jimbo 20
Nomerne 11
Nordlys 6
Paja 2
Villads 9
Vitello 8

Børnene kunne vælge mellem 10 kandidater fra kendte og populære børnebøger, og stemmeoptællingen viser, at årets vinder på landsplan blev Eddie med sloganet ”Ja til at bestemme selv”.

Over 16.000 børn stemte, og Eddie sejrede snævert foran Star Girl, mens tredjepladsen gik til Nomerne.

Et stort tillykke til Eddie med den flotte valgsejr ved Børnevalget 2022!

Eddie er en herlig lille ballade-dreng, som gør, hvad der passer ham. Og så er han lillebror til Sally fra Sallys far-bøgerne.
Eddie synes, det er vildt kedeligt at lære alfabetet, så han finder på sin helt egen måde at lære det på. En tur i Zoologisk have bliver endnu sjovere, end Eddie havde troet – og hans far havde håbet.
Eddie kan også finde på at gå hjem fra børnehave, selvom far ikke er der til at hente ham, og selvom han ikke får lov af pædagogerne, for Eddie vil selv.

I den helt nye bog ”Eddie hjælper til” brokker far sig over, hvor hårdt det er at være voksen. Eddie vil gerne hjælpe til, for det virker da nemt nok at lave voksenting, når man bare bruger sin fantasi. Far er ikke helt enig.

 

03.11.22