""

Digter og landskaber

13.11.14
Download Martin A. Hansen app og/eller lån bogen: Digter og landskaber.

Digteren og forfatteren Martin A. Hansen (født 1909 i Strøby på Stevns) blev en af det 20. århundredes mest berømte, danske forfattere, med radioromanen Løgneren fra 1950 som den bedst kendte og mest solgte. Skønt han kun fik et kort liv (han døde i 1955) digtede han en lang række noveller og fortællinger, hvoraf en del foregår i hans barndomsland på Stevns.

Digterruten "Digter og landskab - Martin A. Hansen på Stevns" bygger på den indlysende opfattelse, at litteratur skal bringes ud i landskabet, dersom der kan vises en sammenhæng mellem sted, liv og skrift. Stevns - ikke langt fra København - har store naturværdier: klinten som nu er Verdensarv og ådalen som er Natura 2000-område. To kunstnere er fra deres barndom forbundet med Stevns: billedkunstneren Niels Larsen-Stevns og forfatteren Martin A. Hansen.

I dette landskab har vi med støtte fra fonde kunnet indrette en såkaldt digterrute for Martin A. Hansen. Ruten har 6 rutepunkter som hver fremdrager citater og oplysninger om tre af hans fortællinger, knyttet til lokaliteten.

Ved at skanne QR-koderne på et punkts ruteskilt downloades lydtekster. Man kan sætte sig på rutepunktets bænk og lytte. Kyndigt udvalgte citatprøver, suppleret med oplysninger, findes indtalt. Der er udelukkende valgt tekster fra fortællinger, der kan knyttes til rutepunktets lokalområde.

Appen suppleres med en rutebog samt en audio-cd. Udgivet af Landsforeningen Martin A. Hansen. Udviklet og tilrettelagt af poppmedia | Designing for Cavemen, Århus

Digter og landskab app

Hent app'en på Itunes

Bogen kan nu også lånes på biblioteket

 

Materialer