""

Årets bedste billedbøger ifølge Ziska

21.12.20
De 8 bedste billedbøger hun har købt i år.

2020 var året da jeg købte en masse bøger om miljø og klima…

Så dem gider jeg ikke rigtig bruge tid på. Så i stedet vil jeg fortælle om de andre bøger som jeg købte ind til jer.

Æggedreng af Lars Daneskov er ifølge mig den indtil videre bedste og sjoveste beskrivelse af alle de måder man kan være familie på. Man kan til og med have en far som er en donut!  Og hvis du ikke tror mig, så læs selv bogen, så får du se.

I år kunne man jo ikke komme uden om håndvask, håndvask, håndvask. Og hvem er bedre til at lære os at vaske hænder,end den lille prinsesse i Jeg vil ikke vaske hænder! af Tony Ross.

Hug og Nas er to hulemænd som hele tiden vil overgå hinanden. Større, bedre, sejere! En supergod historie om, at det der med hele tiden at konkurrere er måske ikke altid så godt.

Bitten og bjerget er den perfekte bog til de børn der måske ikke altid tror så meget på sig selv. Bitten er en flue som har bestemt sig for at bestige et bjerg, invitere gæster til middag og at blive venner med en haj. Hun kan nemlig lide at have store planer og lader sig ikke forhindre af det lille faktum, at hun er en lille-bitte flue. Go Bitten, go!

Lad dinosaurernes tid udfolde sig er en bog der bogstavligt talt udfolder sig. Til alle der elsker dinosaurer.

Floder, en verdensomsejling blander eventyr og fakta med de flotteste illustrationer. Til alle der elsker store flotte billedbøger om forskellige lande.

Dyksommer er en smuk bog om et meget følsomt emne. Dyksommer handler om Zoe og den sommer hendes far blev indlagt på et psykiatrisk hospital. Heldigvis får han det bedre og kommer hjem igen. Zoes oplevelse af at besøge ham på hospitalet bliver smukt fortalt i tekst og billeder.

Og så til den sidste og efter min mening absolut bedste billedbog, Livet, af Lisa Aisato.
Dem der har læst Ib er et æg eller Om lidt sover du vil genkende det smukke og fantastiske billedunivers af Aisato.
'Livet' er en bog til både store og små og alle midt i mellem om, hvor fantastisk livet er, både de storslåede dage og de mere hverdagsagtige. Man kan kigge på billederne, man kan tale sammen om dem…
VI PÅ BIBLIOTEKET KAN SIMPELTHEN IKKE FÅ ARMENE NED OVER HVOR FANTASTISK VI SYNES DENNE BOG ER! Så derfor kan man finde den både på børne- og voksenhylden.

God læselyst!

Se også bøgerne nedenfor.

Materialer