Horrorpris til lokal forfatter

Anne-Marie Vedsø Olesen får pris for romanen ‘Lucie’.

Det blev vores lokale forfatter, Anne-Marie Vedsø Olesen, der løb med prisen for årets bedste danske horrorudgivelse. Juryens begrundelse:

»Juryen finder, at ’Lucie’ er en imponerende flot og grundigt researchet fortælling, der fanger sin læser fra først til sidst. Anne-Marie Vedsø Olesen blander overtro, religion, nordiske myter og guder, kristendom, historie, rædsel og spænding til en skræmmende, syret og vild læseoplevelse om nutidens narcissisme og materialisme: et billede på horror, i en overført samfundsmæssig betydning, mens horror som genre udtrykker sig i vampyrbilledet på Lucie, der suger og mæsker sig i viden fra andre i jagten på selverkendelse og frigørelse. At forfatteren også blander det med klam kannibalisme, svamperus, talende fugle og heavy metal er kun et plus. ’Lucie’ er en velskrevet bog, der blæser på konventionerne og trækker genren i nye retninger, og for det modtager romanen prisen for årets danske horrorudgivelse«.

Vi ønsker tillykke med prisen.

Om prisen:

Dansk Horror Selskab har siden 2012 uddelt prisen for Årets Danske Horrorudgivelse, der blev indstiftet ved den stiftende generalforsamling 5. september 2011 på Hald Hovedgaard. Prisen er alle årene blevet uddelt på Krimimessen i Horsens.

Hvert år nominerer forlagene de udgivelser, de mener kan være kandidater til prisen. Denne longlist kortes via afstemning ned til 5 titler , som juryen herefter skal bedømme ud fra foreningens kriterier:

– Værket skal tilstræbe at skabe en følelse af uhygge, skræk og/eller foruroligelse for læseren
– Sproget skal være fængende og fascinerende
– Værket skal kunne underholde, udfordre og fastholde den voksne læser

Juryen består af 5 uvildige medlemmer, der vælges for 2 år af gangen med mulighed for forlængelse.

06.04.19