Hvad er demokrati?

06.10.17
Hvad synes DU, demokrati er? Udfyld en taleboble, når du kommer på biblioteket.

Hånd skriver

Danmarks Biblioteker sætter fokus på demokratiet i hele uge 41 – og det gør vi selvfølgelig også på Stevns Bibliotekerne.

Danmarks råstof er viden, indsigt og veloplyste borgere med forståelse for, hvordan et demokratisk samfund fungerer. Alle – unge som gamle – har derfor ret til hele tiden at blive klogere, og til at lære at skelne mellem falske og sande informationer .

På biblioteket er der derfor fri og lige adgang til viden og information for alle – og med personlig hjælp til dem, der efterspørger det.

At være en del af folkestyret kræver forståelse for den demokratiske tanke, og bibliotekets mange aktiviteter og tilbud er på hver deres måde med til at understøtte den demokratiske forståelse for det enkelte menneske.

Det vigtige ved demokrati er, at folk deltager – sådan som vi jo også har tradition for i det danske folkestyre. Vi har snart et kommunalvalg – d. 21. november – hvor vi har mulighed for med vores stemme at afgøre det kommunale politiske landskab de kommende fire år.

Men: Hvad betyder ”demokrati” for DIG? Det vil vi meget gerne vide her på Stevns Bibliotekerne.

Derfor lægger vi talebobler frem på alle tre biblioteker, hvor vi beder dig skrive hvad du tænker, når du hører ordet ”demokrati”. Udfylder du taleboblen i den ubetjente åbningstid, må du meget gerne lægge den i postkassen til ”Ris, Ros og Kopipenge” – ellers giver du den bare til en af os biblioteksmedarbejdere.

Vi hænger alle de udfyldte talebobler op til udstilling og håber det vil give anledning til gode snakke om demokrati.

 

Her kan du se nogle af de bøger om demokrati, du kan låne hos os:

Materialer