Noget om fyrtårne...

Set i lyset af at Rubjerg Knude Fyr snart skal flyttes har vi lavet denne inspirationsside.

Rubjerg Knude Fyr skal flyttes - på rulleskøjter!

På et vejrafhængigt tidspunkt i uge 43 skal det 1.000 tons tunge fyr, der er bygget i år 1900 og er 23 meter højt, flyttes 80 meter. Der forventes et tilskuertal på 25.000.

I øjeblikket strømmer turister til fyret, og har gjort det længe, for at få et sidste kig på den nuværende placering og ikke mindst se selve klargøringen af flytningen.

Hele forløbet kan følges allerede nu på: http://fyretflytter.dk/ 
og med næsten daglige opdateringer på Facebook: https://www.facebook.com/fyretflytter/

Kilde: Hjørring Bibliotekerne

Stevns Fyrcenter

Vi har jo også vores eget fyr, som Stevns fyr et unikt kulturminde, 27 meter højt, beliggende på kanten af Stevns Klint 42 meter over havet. Så med en tur op i Fyret kommer man 69 meter over havet.
Det giver en fantastisk udsigt over Stevns flade kulturlandskab, militæranlæg fra perioden med den kolde krig, Østersøen med indgangen til  Øresund og Sverige.

Det oprindelige Stevns Fyr stammer fra 1818. På daværende tidspunkt var det det mest moderne i Europa. Bygningen hvori fyret var placeret, kan stadig ses. Ved siden af det oprindelige Stevns Fyr blev der i 1878 opført et 27 meter højt og fritstående fyrtårn i kridtsten udskåret fra Stevns Klint af landarbejdere ansat på Gjorslev Slot.

Den gamle Fyrmesterbolig er blevet renoveret, og her har du mulighed for at se en udstilling lavet af Østsjællands Museum, der ud over fyrets historie, også fortæller om naturen og klintens geologi. I de to tilstødende lokaler kan du se skiftende udstillinger af kunst m.m. 

Stevns Fyrcenter er bemandet med henholdsvis medarbejdere fra Stevns Kommune og frivillige - se åbningstider her: stevns.dk

Kilde: sydkystdanmark.dk

""
28.09.19