Jimi Hendrix 80 år

Jimi Hendrix 80 år

Jimi Hendrix, hvis fulde navn lød Johnny Allen Hendrix, men senere ændret af faren til James Marshall Hendrix, blev født den 27. november 1942 i Seattle, Washington og døde den 18. september 1970 i London blot 27 år gammel. Hendrix ville i levende live således være fyldt 80 den 27. november 2022. Det markerer familie og medarbejdere bag Hendrix’ hjemmeside og ejendom med udgivelsen af dobbelt live-albummet Jimi Hendrix Experience Los Angeles Forum April 26, 1969 og den billederige bog JIMI i stort format.

Suverænt overblik, uudtømmelige evner for improvisation, lydhør sans for de dynamiske nuancer i musikken og sublim udnyttelse af pauser, talent for sangskrivningens kunst parret med en klippefast rytmisk fornemmelse. Hendrix var kort sagt en funky og psychedelic bluesman af enestående karat med status som en af det 20. århundredes vigtigste musikere.

Stevns Bibliotekerne og Kulturforeningen Spilledåsen markerer dagen med et foredrag i Snurretoppen om Jimi. Foredraget er på grund af folketingsvalget flyttet fra den oprindelige dato til den 8/2-23. 

Læs mere og bestil gratis billet på begivenheden: Jimi Hendrix 80 år

28.11.22