Mogens Vig Frederiksen på Stevns Litteraturfestival

Forfatteren til bogen om Gymnastikefterskolen Stevns.

"Samarbejdet med de unge er mit fokus i bogen 'Et spring af dimensioner'.

Bogen handler om de tusindvis af unge, der i mere end 125 år har været elever på Gymnastikefterskolen Stevns. Vi følger dem fra skolens start i 1894 og videre frem igennem perioder med kæmpestore udfordringer og omvæltninger i samfundet. Bogen er ført helt 'up to date'.

Da jeg fik muligheden for at skrive om Gymnastikefterskolens historie, greb jeg den. Skolens 125-års jubilæum i 2019 vinkede dengang forude. Arbejdet med bogen startede i 2016 og blev en proces, der strakte sig over tre år.

På hele 'turen' - fra indsamling af kildemateriale og indtil bogen lå færdigtrykt - var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var det rigtige projekt, jeg var gået i gang med. Det har været spændende, krævende og lærerigt.

Jeg har selv været heldig at undervise unge, først som lærer i folkeskolen, senere som ungdomsskolelærer og tale-hørepædagog. I dag er jeg næsten nabo til Gymnastikefterskolen Stevns. Samtidig har jeg igennem de sidste 20 år ofte haft mulighed for at deltage i mange forskellige arrangementer på skolen. Jeg går altid glad og opløftet derfra efter samværet med de unge."

Sådan skriver Mogens Vig Frederiksen om sit arbejde med bogen.

Du kan møde Mogens på litteraturfestivalen, hvor han har en stand.