VI GØR DET SAMMEN! -podcastserie

03.04.23
En podcastserie om fællesskaber, der bidrager til en bedre verden.

Biblioteker landet over arbejder seriøst med bæredygtighed og FN´s verdensmål, men har vi været gode nok til at fortælle, at biblioteket kan være en relevant og vigtig medspiller i den grønne og bæredygtige omstilling?

Denne podcast giver stemmer til handlekraftige borgere og biblioteker, der samarbejder om at gøre deres lokalsamfund mere bæredygtige. Vi har også inviteret eksperter i studiet for at de kan inspirere med viden og tips til, hvordan vi kommer i gang med at handle. Vi stiller blandt andet skarpt på emner som naturforbundethed, biodiversitet, tøjspild, redesign og klimapsykologiske dilemmaer.

Den grønne og bæredygtige omstilling er en fælles opgave. Kloden har brug for, at vi handler. Men vi har også selv brug for det, for udover at det lindrer på de bekymringer, mange af os har, så inspireres og næres vi i handlende fællesskaber. Vi bliver gladere, mere motiverede og også mindre ensomme, og deltagerne fortæller, at det opleves mere meningsfuldt at gøre noget sammen med andre.

Her finder du podcasten

Hør de fire episoder her, og find i øvrigt podcasten, der hvor du plejer at lytte til podcast eller på www.sammenomverdensmål.dk

Podcasten er en del af projektet SAMMEN OM VERDENSMÅL, der er søsat af Tænketanken Fremtidens Biblioteker og støttet af VELUX FONDEN. Vi har også fokus på UGE17 – bibliotekernes verdensmålsuge og hvordan bibliotekerne allerede bidrager og har potentiale for at gøre endnu mere fremover. 

Del gerne podcast med alle dem, du kender!