Nye funktioner i appen Biblioteket

14.05.21
Få overblik over de nye funktioner, der er kommet i appen.

Der er kommet flere funktioner til på appen Biblioteket. Her får du et overblik:

For at bruge funktionerne 'Lånehistorik' og 'Anbefalet til dig' skal du give tilladelse til, at appen må opsamle data.

Scan & Lån

Du kan låne en fysisk bog med din mobil, når du står på biblioteket. På denne måde undgår du kø ved selvbetjeningsautomaterne, du skal ikke finde sundhedskort/lånerkort frem, og du får færre kontaktpunkter i biblioteket.

Sådan gør du:

 • Åbn 'Scan & Lån' i appen Biblioteket.
 • Scan bogen (se instruktion på mobilen)

Herefter får du en oversigt over lånte materialer.

""

 

Når du scanner en bog, bliver tyverialarmen også deaktiveret - og du får tydelig besked på skærmen, hvis dette ikke er sket.

Skal du låne andre materialetyper end bøger, fex DVD eller CD, skal det lånes på selvbetjeningsautomaten. Du får besked om dette, hvis du prøver at scanne et materiale, som ikke kan scannes i appen.

Noget der ligner

Når du i appen er inde og kigge på en bog, vil der for neden på siden være en hylde, der viser materialer, som minder om det du er inde på.

""

 

Huskeliste

Med Huskeliste kan du lave en liste over materialer som du synes ser interessante ud - men som du endnu ikke ønsker at låne/reservere.

Sådan gør du:

Når du er inde på et materiale i appen, er der ved forsidebilledet et hjerte. Tryk på dette hjerte, og det bliver markeret - og samtidig føjes materialet til din huskeliste. For at fjerne materialet fra huskelisten, trykker du blot på hjertet igen.

""

 

Du finder din huskeliste under 'Min side' i bundmenuen. Når du er inde på huskelisten, kan du fjerne flere materialer fra listen på én gang.

Du kan tilføje/fjerne materialer på listen både fra appen og fra hjemmesiden (stevnsbib.dk) - de synkroniseres automatisk.

Lånehistorik

Med 'Lånehistorik' (find den under 'Min side' i bundmenuen) kan du holde styr på, hvilke bøger du har læst. 

Hvis du har accepteret dataopsamling, vil lånehistorikken gemme dine lån af fysiske materialer fra accept-datoen.

Der kan gå op til et døgn, før et nyt lån kan ses i lånehistorikken.

Du kan også selv tilføje og fjerne materialer på listen. Hvis du f.eks. vil tilføje et materiale du har lånt, inden funktionen blev slået til - så gå ind på materialet. Her trykker du på de tre prikker i øverste højre hjørne og derefter trykker du på 'Tilføj til lånehistorik'.

""

 

Anbefalet til dig

Der er en 'hylde' på forsiden, som rummer personlige anbefalinger til dig. Hyldens indhold er bestemt af, hvilke materialer du tidligere har vist interesse for i appen, f.eks. ved at låne eller sætte på huskelisten.

For at du kan se hylden 'Anbefalet til dig', er det nødvendigt, at du:

 • Er logget ind 
 • Har slået "Opsaml data" til (under Min Side -> Indstillinger -> Mine data) 
 • Minimum har to materialer i lånehistorikken
 • Minimum har udført 10 handlinger på 10 unikke materialer (f.eks. sat materiale på huskeliste, reserveret materiale eller gået ind på materialevisning.)

""

 

En såkaldt algoritme beregner lignende materialer, ud fra dine handlinger i appen, og præsenterer dem for dig.

  Du vil opleve, at algoritmen vil blive bedre og bedre til at spore sig ind på relevante anbefalinger i takt med, at du bruger appen. 

  Opsamling af data

  Ønsker du at bruge funktionerne 'Lånehistorik' og 'Anbefalet til dig' , skal du acceptere at appen må opsamle data.

  Hvis du bliver spurgt, om du vil acceptere, at alle eller kun nødvendige data opsamles - så skal du derfor trykke på “Accepter alle”.

  Du kan også vælge at trykke "Accepter kun nødvendige" - så kan du dog ikke bruge disse to funktioner, men alle de andre.

  Bliver du ikke spurgt, kan du tjekke/ændre dit valg her: Min side - Indstillinger - Mine data kan du slå dataopsamling til eller fra.

  Materialer