Uhensigtsmæssig adfærd får bibliotekerne til at lukke tidligere

16.01.23
Opdaterede tider fra 16. januar 2023.

Normalt er det muligt at besøge Stevns Bibliotekernes udlån alle dage fra 7-22. Men nogle unges adfærd får nu biblioteket til at lukke tidligere.

Når kulden sætter ind og mørket falder på, søger flere ind i biblioteksrummene og opholder sig der – særligt i Store Heddinge og Hårlev. Men i de seneste uger har nogle unge i alderen 13-17 år udvist så uhensigtsmæssig en adfærd, at det har været til gene for andre biblioteksbrugere og er gået ud over inventaret i huset. Samtidig har det været nødvendigt at politianmelde et par af sagerne.

'Det er desværre ikke første gang det sker, så det er brandærgerligt. Vi glæder os jo over at have et tilgængeligt bibliotek i vores tre biblioteksbyer, som er til gavn for brugerne uden for den betjente åbningstid – det gælder også for unge. Så meget desto mere ærgerligt er det, når få ødelægger det for mange i sådan en grad, at vi må se os nødsaget til at indskrænke åbningstiden,' udtaler Bjarne Nielsen, formand for Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme.

De unges adfærd er til gene for bibliotekernes øvrige brugere, og kræver f.eks. ekstra rengøring, oprydning og gennemsyn af overvågningskamera. Beskæringen i den ikke-betjente åbningstid sker efter anbefaling fra SSP og det lokale politi.

Efter 15. januar har vi vurderet på det, og fra mandag den 16. januar 2023 og indtil videre kommer det til at se sådan ud:

Strøby Egede Bibliotek:

  • Alle dage 7-22.

Hårlev og Store Heddinge Biblioteker:

  • Mandag: Kl. 7.00-17.30
  • Tirsdag: Kl. 7.00-16.00
  • Onsdag: Kl. 7-16.00
  • Torsdag: Kl. 7.00-17.30 (Store Heddinge dog til kl. 18.00)
  • Fredag/lørdag/søndag: Kl. 7.00-16.00

 

Er du i tvivl, så tjek åbningstider for den enkelte dag.