Ebook Central Plus

E-bøger, lydbøger og podcasts

Ebook Central Plus

Digitale fagbøger på engelsk.

Målgruppe: Voksne og studerende.

Adgang: Kræver bibliotekslogin og oprettelse af brugerprofil. Se vejledning nedenfor.

""

Få adgang til ca. 30.000 digitale fagbøger for voksne og studerende på engelsk. Bøgerne er op til 5 år gamle fra store og førende forlag. Der er bøger inden for alle emner. Bemærk at biblioteket først køber bøgerne, når du gerne vil låne dem. Ebook Central Plus er ikke det samme som ebogsbasen Ebook Central Academic.

Ebook Central Plus indeholder engelsksprogede bøger for voksne indenfor mange områder. Der er fokus på titler til studerende fra mange af de førende forlag, men også bøger om hobby, biografier mm. Bøgerne er udgivet inden for de sidste 5 år.

Samlingen indeholder desuden en lille samling skønlitteratur på engelsk.

Ebook Central Plus har også fokus på populære emner, som er oppe i tiden og relevante for samfundsdebatten. Find bl.a. emner som: sustainability, black history, LBGTQIA+, womens history, big data, mental health, climate change og meget andet.

Søgning

 • Keyword: emner, titel, ISBN, forfatter o.lign
 • Frase: brug citationstegn "" for at søge på en sætning. Ordene skal stå præcis sådan
 • Søg med boolske operatorer: søg med AND, OR, NOT mellem dine søgeord
 • Filter: afgræns med år, forlag, forfatter, overordnet emne efter din keywordsøgning
 • Der er søgemulighed inde i bøgerne
 • Du kan afgrænse et emneområde fra start i "browse subjects"
 • Du kan søge i felter med avanceret søgning

Ny Lånemodel afprøves som et forsøg

Titlerne i Ebook Central Plus tilbydes i en lånemodel, der hedder "Demand Driven Aquisition" Det betyder, at biblioteket først køber bogen, når du gerne vil låne den.

Du "requester" bogen, udfylder en formular, hvor du skal vælge, hvor længe du vil låne den 1, 7, 14 eller 28 dage. Så angiver du din bibliotekskommune og din email, og du vil herefter på mail få besked om at bogen er klar til dig. Ventetiden på svar er op til 24 timer på hverdage og ofte hurtigere.

Nødvendigt med en brugerkonto

Du skal oprette en brugerprofil for at låne bøger gennem Ebook Central Plus. Når du "requester" en bog, skal du bruge denne brugerkonto.

Vejledning

 1. Log dig på Ebook Central Plus med dit bibliotekslogin
 2. Opret en brugerkonto
 3. Find den bog du gerne vil låne
 4. Hvis du er sikker på, at du vil låne bogen så vælg ”request”
 5. Du kan også orientere dig ca. 5 min, før du skal beslutte, om du vil låne bogen. Du finder ”request" ikonet i bogikonet til venstre på skærmen.
 6. Udfyld formularen med navn, email, bibliotekskommune og hvor længe du ønsker at låne bogen (typisk er valgmulighederne 1-7-14-28 dage)
 7. Du vil få en bekræftelse på mail om, at bogen er klar til dig inden for 24 timer på hverdage, og herfra kan du via linket i denne bekræftelse åbne bogen


Alle titlerne i Ebook Central Plus er søgbare via bibliotekets hjemmeside. Når du finder én på hjemmesiden, som du ønsker at låne, så

 1. Klik på hent/bestil
 2. Log dig på med dit bibliotekslogin
 3. Herfra følger du vejledningen ovenfor fra punkt 2

På bibliotekets hjemmeside kan du også støde på titler fra Ebook Central Academic, men her vil du ikke møde nogen begrænsning i tilgængelighed.

Bemærk!!

Hvis du i forvejen har en brugerkonto til Ebook Central Academic, kan du ikke genbruge denne brugerkonto. Du skal oprette en ny til Ebook Central Plus. De to produkter er 2 forskellige systemer, selv om udlånsplatformen og funktionaliteten virker ens.