2. klasse - Skab din verdensarv

Illustration - Skab din verdensarv

2. klasse - Skab din verdensarv

Børnene skal ud og mærke sus i håret, have kridt og kalk på hænderne og tøjet, arbejde med former og farver sammen med en billedkunster og og høre en geolog fortælle om Stevns Klint som verdensarv. Forløbet ligger inden for faget billedkunst.

Den bedste oplevelse af Stevns Klint og verdensarven får man på klinten med vinden i håret. Derfor er en dag i Boesdal Kalkbrud en central del af undervisningsforløbet SKAB DIN VERDENSARV. I forløbet vil eleverne få nogle anderledes sanseoplevelser, som vil styrke deres kendskab til vores verdensarv på Stevns. Eleverne skal opleve det særlige ved at komme på tur, og de skal møde eksperter, som skal fortælle dem om verdensarven og vise dem, hvordan man gennem billedkunstfaget kan arbejde med den.   

Billedkunstlærerne fra udviklingsgruppen, formidlerne fra Verdensarv Stevns og Billedskolen Storstrøm glæder sig til at give alle børnene kreative redskaber til at gå om bord i den stevnske verdensarv med. Med nysgerrighed, kunstneriske undersøgelser og alle sanser skal eleverne indsamle æstetiske data og gå på opdagelse i klintens historier. Med billedkunsten i hånden kan eleverne kombinere klintens mange lag og historiske betydning med egne forestillinger, fortolkninger og udtryk og på den måde fortælle historierne videre på en ny måde. 

Forløbet SKAB DIN VERDENSARV udbydes som et obligatorisk forløb til alle 2. klasser på Stevns Kommunes folkeskoler og som et tilbud til alle 2. klasser på friskoler i kommunen. Forløbet og transporten er, som en del af Den Kulturelle Rygsæk, gratis for folkeskolerne. Friskoler skal selv organisere og betale transport. 

God fornøjelse fra udviklingsgruppen 

 

Hanne Bach Nielsen (Store Heddinge skole), Helle-Sofie Fussinger (Hotherskolen), Christina Meedom (Strøbyskolen), Billedskolen Storstrøm og Verdensarv Stevns  

Hent manualen til forløbet nederst her på siden.