Om denne begivenhed

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Café Bliss
Algade 27
4660 Store Heddinge
Målgruppe
For voksne
Musik

O at være en høne

31.10.22
-En hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger.

I anledning af Spil Dansk Ugen arrangerer vi et koncertforedrag med Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson.

Ved koncerten spiller trioen både kendte og mindre kendte af disse sange og fortæller både muntert og mere alvorligt om Tony Vejslev og Frank Jægers mangeårige kreative samarbejde.

Komponisten Tony Vejslev satte i alt 31 af ungdomsvennen Frank Jægers fineste digte i musik, de fleste af disse i perioden ca. 1945 til 1953. Mange af sangene er siden blevet folkeeje: Seks af de mest iørefaldende af dem har siden 1974 været repræsenteret i Højskolesangbogen, og flere kendte kunstnere har igennem årene indspillet dem med succés.

Koncertforedraget afholdes på Café Bliss. Det vil være muligt at købe mad og drikke, både inden koncerten og i pausen.

Hent din gratis billet via billetknappen her på siden.

Mere om trioen

Tom Frederiksen er en fantastisk fortolker af Frank Jægers tekster, og trioen har lavet nye arrangementer af sangene, som primært guitaristen Finn Olafsson har "klædt på" med sine karakteristiske akustiske guitartemaer.

Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafssons samarbejde begyndte i 2007 med udgivelsen af Tom Frederiksens CD "Synger/sangskriver", som blev nomineret til en Danish Music Awards Folk pris.

I 2010 udgav de CD'en "Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger", som blev efterfulgt i 2012 af en "live in concert" DVD med samme titel - optaget på spillestedet STARS i Vordingborg. Koncertvideoen har været vist mange gange på DK4, og det er siden blevet til talrige meget vellykkede "Hyldest til Tony Vejslev og Frank Jæger" koncerter og koncertforedrag.

Tony Vejslev modtog i 1998 Danske Sangskrivere og Komponister/DJBFA's hæderspris og i maj 2006 Folkehøjskolernes Forenings "Den Folkelige Sangs Pris 2006".

Finn Olafsson er kendt som guitarist, producer og komponist, både med sin egen guitarmusik og fra sine samarbejder med kunstnere som Anne Linnet, Pia Raug, Lars Lilholt, Erik Grip og ikke mindst sit mangeårige duo-samarbejde med Anders Roland.

Sammen med sin bror Torsten Olafsson, bassist, sanger og multimusiker, startede han sin karriere i det legendariske symfoniske prog rock band ACHE i 1968.

Men til "En hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger" koncerterne og koncertforedragene er de elektriske instrumenter lagt på hylden til fordel for de akustiske guitarer, den akustiske bas og brødrenes to korstemmer, som klinger smukt sammen med Tom Frederiksens vokal.

Se også www.olafssongs.dk: ”Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten”.

Tags

Materialer