Læsehunden Molly hjælper dit barn

Har du et barn, som vil have glæde af ekstra motivation til at læse og træne højtlæsning? Så kan læsehunden Molly måske hjælpe.

Hvad er en læsehund?

Læsehunde henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen.

Læsehunden motiverer barnet til at træne læsningen ved hjælp af tryghed og glæde.

Aktiviteten går ud på, at det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på biblioteket, her læser barnet højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Efter hver læsning er der lidt ‘hyggetid’ for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder, og nussetid.

Et læseforløb varer 30-45 min., og løber typisk over 6. uger og barnet modtager et læsediplom den sidste gang med et billede af læsehunden og barnet sammen.

Læsehunden og dens fører (tilsammen et Læseteam) uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde.

Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en læsehund.

Mød Molly og Lone

”Jeg hedder Lone, jeg er 49 år og har en Finsk Lapphund, der hedder Molly. Molly er 9 år gammel. Hun er rolig og hun elsker børn.

Både Molly og jeg er vant til børn, for jeg har tidligere arbejdet i vuggestue og har selv haft dagpleje i 13 år. Jeg er desuden uddannet opdrætter ved Dansk Kennel klub og starter snart på instruktøruddannelsen.

Molly er rigtig glad for at træne agility og almindelig lydighed. Hun elsker selvfølgelig også at gå lange gåture og lege med vores andre hunde. Vi har 4 Finske Lapphunde i alt, så vi keder os aldrig.

Vi glæder os rigtig meget til at læse sammen med børnene på Hårlev Bibliotek.”

Hårlev bibliotek lægger rum til besøgene, men det er Foreningen Læsehunde, der styrer og koordinerer tilmeldingen: Skriv til foreningen

Du kan læse mere om Foreningen Læsehunde her