Per O har gjort det igen!

Den stevnske illustrator har tegnet årets julemærke.

Man var ikke i tvivl om, at Per O havde trykket på alle de rigtige kontakter, da han udtænkte årets julemærke i 2016 - der var alle de elementer, man kunne ønske sig til en eventyrlig jul.

At han ramte plet kan man nu se bevis for - han har nemlig igen i år tegnet årets julemærke.

Per O har blandt andet også illustreret mange bøger. Han var den første til at illustrere Harry Potter-bøgerne i den danske udgave - og blev endda valgt af verdens læsere af serien til verdens bedste Harry Potter-illustrator.

Per har også lavet bestillingsarbejde til Stevns Bibliotekerne - flere steder på hjemmesiden (Børn & Unge) kan du finde billeder, som han har lavet specielt til vores hjemmeside.

Længere nede kan du se et par af de mange bøger, Per har lavet forside til - og du kan se bøger af nogle af de tidligere julemærketegnere.

Om julemærker

Julemærket er en dansk opfindelse. I 1903 fik postmester Einar Holbøll den ide, at alle pakker kunne forsynes med et ekstra 2 øres mærke og overskuddet gå til fordel for syge børn. Verdens første julemærke udkom 13. december 1904 med et portræt af Dronning Louise, Kong Christian 9.'s hustru.

De officielle danske julemærker er blevet udsendt hvert år siden 1904 af Julemærkekomiteen, der i dag hedder Julemærkefonden. I dag hjælper de børn, der mistrives på grund af mobning, ensomhed og lavt selvværd - og i mange tilfælde også overvægt.

H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for Julemærkefonden.

Links vedr. julemærker:
https://www.julemaerket.dk/741/julemaerket
http://arslonga.dk/danish_christmas_seals.htm

""
28.10.19
Tags