""

Lydbøger til børn og unge - opdelt i aldersgrupper

03.04.20
Ziska har fundet nogle gode lydbøger til forskellige aldersgrupper.

Jeg har lavet et lille udpluk af de lydbøger som jeg kan lide - enten fordi de er sjove, uhyggelige eller eftertænksomme. Jeg håber, at det kan inspirere.

Hvis du vil søge videre på eReolen, så vælg lydbøger, derefter børn og unge. Under børn og unge kan du yderligere vælge specifikke aldersgrupper eller kategorier.

For de 0-5-årige

5 minutters eventyr af Peter Gotthardt. 
Peter Gotthardt har gendigtet de klassiske eventyr for både store og små.  Det tager bare 5 minutter, så man kan nå at høre mange eventyr.

Bøgerne om Lasse-Leif
Lasse-Leif bor sammen med sine forældre og sin dukke Luske-Lise , som er med ham overalt. Lasse-bøgerne illustrerer på fin vis de glæder og problemer som optager de mindste børn i familien. Som når man virkelig ikke kan lide makrelmadder i madpakken, men ens mor laver dem alligevel. Så må man jo gøre noget ved det!

Thomas Windings bedste historier 1 & 2.
Thomas Windings stemme er lyden af noget trygt og rart og som at have en god gammel ven på besøg.

Nu kan man høre Ælle-Bælle historierne som lydbog!

Stor og stærk, det bliver man af havregrød - men måske skal man ikke spise så meget af den!

Bøgerne om Rita og Krokodille
En anden god serie er den om Rita, som har sin ven Krokodille boende i badekaret. Rita er meget viljestærk og mener altid at hun kan bedst, og aldrig er hverken bange eller usikker som hun mener at Krokodille er. Og Krokodille er meget tålmodig og en god ven, når det viser sig at Rita nok ikke altid har så meget styr på tingene som hun tror.

For de 6-10-årige

Alf & Bjørn redder verden
I den første bog er Alf meget spændt, for han har tabt sin første mælketand og forventer et besøg af tandfeen. Men da han bare får en sølle tokrone for sin tand, tager hans storebror Bjørn affære og beslutter sig for at opsøge tandfeen. Den tand var en tyver værd! Snart opdager de, at det handler om noget meget, meget større….

Et sjovt og halsblæsende eventyr med Alf & Bjørn, og hvis du kan lide den er der flere!

For den fodboldsglade er der bogen om Nadia Nadim, Drengen som var verdens bedste fodboldsspiller og hvis man også vil have et godt grin, Bækager boldklub-serien.

Jeg var ikke klar over at katte også kunne være kendte på youtube - men så blev jeg klogere. Youtuberen ComKeans kat Simba har fået sit helt eget eventyr.

For de 7-10-årige

 For jer der ikke kan få nok af youtubere er der både lydbøger med og af RobinSamse, Naja Münster og hendes bror Morten Münster og mange andre.

Hvis du er til fantasifulde fortællinger, er der f.eks. historien om Momo som tager kampen op da de grå tidstyve truer menneskeheden.

For dig der elsker en god krimi er der Journal X – en serie bøger om Anders og Kalle, som altid havner i mystiske eventyr (fra 8 år).

Da Leif invaderede jorden handler om Leif fra det ydre rum, som er et skvat og desperat prøver at imponere sin kæreste – og derfor beslutter sig for at invadere jorden.

Fra 10 år

 Her har vi klassikeren De 5, som løser den ene krimigåde efter den anden .

Koldt blod er en meget populær serie med uhygge og gru til børn fra 10 år. Seriens hovedpersoner, Tobias og Simone oplever de mest hårrejsende eventyr.

For dig som kan lide fantasy, er der En pige forsvinder.
Pigen Pasha bortføres af Full-dværgene til planeten Full. Trods planetens idyl og gode venskaber ønsker Pasha kun at komme tilbage til jorden og sine forældre, men gensynet bliver en mærkelig oplevelse.

Er du klar til endnu en god foldboldshistorie, denne gang om Junior som drømmer om at blive professionel fodboldspiller. Men har han dét, der skal til?

For dem der ikke er bange for følelser er der historien om Vigga, som bliver usynlig og kun hendes to nærmeste venner kan se hende.

Mugge og hans mærkelige hjerne – når du vil have et godt grin.

Audreys verden er en ret speciel historie om Audrey, der ikke tør at tale med fremmede. Men en dag møder hun sin brors ven Linus, og han får hende langsomt til at turde mere. Audrey begynder at filme sin skøre men dejlige familie og så sker der ting og sager.
En god bog om at komme ud af sit skjul - og ikke mindst får man mange gode grin over Audreys mor, som altid er klar til at bekæmpe sine børns skærmtid til gamer-brors store irritation.

Og så er der lige 13 historier - 13 gode gys til en sen aften når man ikke kan sove alligevel.